Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Har du provat tomatcarpaccio?

  20 augusti 2016
  Så här enkelt gör du en nyttig, lätt, enkel, kalorisnål och supergod förrätt!

  Mitt lilla barnbarn (Morris 1,5 år) tog med sig sina föräldrar till Sicilien i somras och eftersom även de är matroade lät de sig inspireras av det italienska köket. Vi träffades på sommarparadiset i Byxelkrok och mamma Sara bjöd på en suveränt enkel men underbart god rätt.

  Annons

  Det är ingen nackdel att tomater dessutom är sprängfyllda med nyttigheter, t. ex antioxidanter lykopen som har en skyddande effekt mot olika cancerformer. Ju rödare tomater, desto bättre! Passa på nu när tomaterna är goda och solmogna och servera en carpaccio på tomater! Så här gör du:

  Skiva tomater tunt, vrid några varv med svartpepparkvarnen, strö på lite flingsalt, droppa över olivolja och hyvla tunna flagor av en god parmesanost över det hela. Servera som förrätt, gärna tillsammans med några skivor parmaskinka och kanske ett gott bröd!

  IMG_5831

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar