Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Har du lagat bläckfisk nån gång?

  29 mars 2016

  Jag skrev ett recept på en skaldjurssallad där jag tänkte att bläckfiskarna skulle se lite kuliga ut på bild. Gick glad i hågen till fiskhandlaren och köpte ett gäng små gulliga bläckfiskar – färdigrensade och allt!

  Annons

  Så när jag kom hem slog det mig att jag aldrig har tillagat bläckfisk förr. Ärligt talat tycker jag att det är lite läskigt – troligen sen min pappa berättade att han en gång i sin ungdom höll på att bli nerdragen i djupet av en gigantisk bläckfisk. Sant eller inte, men sen dess har jag haft en viss aversion mot dessa blötdjur.

  Nåväl här stod jag nu med min påse med små krullarmade varelser. Jag hade köpt 100 g och räknade med att de skulle krympa till ca 75 g som jag hade skrivit i mitt recept. Men insåg plötsligt att jag inte hade en aning om hur de ska tillagas – förr har jag köpt frysta färdigkokta. Började googla, men hittade inte något bra recept – alla utgick från STORA bläckfiskar.

  Äsch, jag slängde dem i kokande fiskbuljong och efter 10 minuter kändes de färdiga. La dem på vågen och av mina 100 g var det knappt 30 kvar…men faktiskt riktig goda och jättesöta att se på. Eller hur?

  IMG_5167

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar