Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hämta gratis nyttig mat i skogen!

  13 september 2016
  Förena nytta med mera nytta! Mat och motion på bästa sätt!

  I förrgår tog vi en riktigt härlig lång träningspromenad – ja, det var alltså i grevens tid innan jag blev förkyld. Jag gick med gympadojor och en vattenflaska, Göran med vandringskängor och 12-kilos ryggsäck… Jag hade träningsappen igång för att se vilket tempo vi kunde hålla. Målet var att hålla ett snitt på 6 km/h vilket faktiskt är ganska raskt. Samtidigt njöt vi av underbart vacker natur. De här bilderboksmässiga flugsvamparna är ju oerhört vackra om än lömskt giftiga!

  Annons

  IMG_5917

  Det är riktigt intressant hur man får in nåt slags lunk som är väldigt jämn. Vi gick 17,5 km och kom hem efter 2  timmar och 55 minuter – och hela tiden höll vi ungefär samma takt, snittet låg på 6,02 km/h. På hemvägen stod där plötsligt en ståtlig Karl Johanssvamp vid kanten av stigen, så när vi hade ätit och vilat ett par timmar gick vi ut i skogen igen. Det blev säkert minst 5 km till – betydligt långsammare, men framförallt fick vi ihop till några burkar nedsmält svamp att lägga i frysen. De finns där att hämta – gratis OCH gott och dessutom kalorisnålt och nyttigt!

  IMG_5921

  Att laga en omelett på hemplockad svamp är extra smakligt! Prova gärna det här receptet!

  Meny-1003-svampomelett-420x303

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar