Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hälsoeffekter av 5:2 – räcker det med 6:1?

  6 augusti 2014

  Det kom ett handskrivet brev från Maria…det är inte ofta man får ber på posten nuförtiden, så det var lite kul.

  brev

   

  Maria undrade om hon måste börja om med 5:2 efter att ha gjort ett fasteuppehåll under sommaren, eller om hon kan fortsätta med 6:1 som hon nu kört tidigare för att få de hälsoeffekter hon vill uppnå.

  Annons

  Egentligen har Maria gjort samma sak som jag och säkert många med oss. Det finns inte så värst mycket forskning att luta sig emot, men jag har uppfattningen och tron att de hälsoeffekter vi redan fått, finns kvar om vi inte har tokslarvat alldeles galet under sommaren.

  Det rimliga att tänka sig är att effekten blir snabbare och tydligare om man kör 5:2 istället för 6:1 under en period, men många menar att redan 6:1 räcker för att få bra resultat. Är man långsiktig och fortsätter med 6:1 tror jag att det räcker långt. Det är i alla händelser bättre än att inte lyckas få till det i vardagen och kanske strunta i alltihop. Eller att skaffa sig dåligt samvete. Mår man bra, så är det ändå huvudsaken och särskilt om man inte vill gå ner i vikt utan bara använda 6:1 för hälsans och välmåendets skull och kanske för att hålla sin vikt – då är det utmärkt, tycker jag.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar