Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Gott Nytt 5:2-År

  31 december 2015

  Ibland hänger sig min dator och då måste den startas om. Samma sak händer med min iPhone – den behöver också stängas av ibland.

  Själv mår jag utmärkt när jag fått stänga av matintaget ett dygn. Jag vaknar oftast tidigt morgonen efter en fastedag och är då skönt hungrig utan att ändå känna mig utsvulten. Den där knäckemackan till frukost smakar extra underbart när magen är tom och jag känner inget behov av att svulla extra – tvärtom blir jag behagligt mätt och belåten på ganska lite.

  Annons

  Jag ger mig alltså inte när det gäller att leva med korttidsfasta. Det har blivit min livsstil och ett sätt för mig att köra en omstart då och då. Och jag mår bra av det!

  2015 blev ett spännande år med många resor, nya bekantskaper och inte minst chansen att få följa mitt barnbarns första år! Det är en verklig liten ögonsten som ger mig fantastiska lyckostunder.

  Några nyårslöften brukar jag inte ge, men visst ger början på ett nytt år lite tankar om hur det nästa kommer att bli. För 2016 önskar jag mig först och främst god hälsa och jag tänker göra vad jag kan för att må så bra som möjligt utan att bli alltför nitisk. Men att fortsätta med korttidsfasta är en självklarhet, liksom att försöka röra mig så mycket jag orkar.

  Jag har satt upp ett mål – att köra Tjejvasan i slutet av februari – och just nu tränar jag lite lagom för att kunna genomföra det med hedern i behåll. Målet är inte galet högt – kan jag klara det på 3 timmar är jag nöjd. Har ju ingen aning om hur det funkar, har aldrig kört ett skidlopp förr och det kanske bara är trängsel. Men det är en utmaning och det ska bli kul.

  Nyårsafton blir en lugn tillställning i år, men hummer blir det säkert på menyn. Godast tycker jag att den är helt naturell och utan feta såser. Däremot får den gärna sällskap av lite nyårsbubbel!

  Hummer

  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!

   

  Champagne 2016

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar