Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Gör 5:2 att du känner dig frusen? Så här kan du mota kylan i kroppen!

  13 januari 2014

  Tänk att idag fryser jag trots att jag inte fastar. 7 minusgrader är ingen arktisk kyla direkt, men det verkar som om man inte riktigt har fattat att det är vinter på gång. Det känns som om kylan kryper in genom varenda springa i väggarna…

  Annons

  Annars är det ganska vanligt att fastan i sig gör att du känner dig lite frusen. Anledningen är helt enkelt den att kroppen väljer att använda de futtiga kalorier som kommer in i kroppen till de allra mest livsnödvändiga funktionerna. Du andas, hjärtat ska slå och pumpa runt blodet i kroppen och då blir det kanske inte så mycket energi kvar till att hålla temperaturen uppe. Kroppen snålar helt enkelt på energin.

  Vad gör du då om du känner dig frusen – förutom att sätta på lite extra kläder? Jo – varmt te hjälper en del, men framför allt att hålla dig i rörelse. Om du har ett stillasittande jobb – res på dig lite då och då och gör några djupa knäböj varvat med höga knäuppdragningar. Det tar bara två minuter och förutom att det gör dig varm, stärker det benmusklerna och förbrukar ett gäng extrakalorier!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar