Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Godaste kanelbullen…

  2 oktober 2014

  … är den hembakta med riktigt smör, kardemumma i degen och rikligt med kanel. Jag minns när jag var liten och älskade att baka – då gick jag hem till grannarna och bakade bullar åt dem. På den tiden hade jag inte en tanke på vad som var nyttigt eller kalorisnålt, utan då ströddes det massor av socker i bullarna och de var allt annat än små. En gång använde jag för varmt degspad och bullarna jäste följaktligen inte utan  blev små och stenhårda. Efter den gången är jag NOGA med temperaturen på degspadet.

  Annons

  Nu har det kommit nya idéer att man inte ska smälta smöret utan klicka ner rumsvarmt smör och det är lite logiskt och alldeles rätt. Smör i fast form som tillsätts efter mjölet innebär att mindre mjöl sugs upp och bullarna blir saftigare. Det innebär i sin tur att man kan tillsätta mindre mängd och ändå få saftiga bullar. Bra va’?

  Nu på lördag är det den 4 oktober = Kanelbullens dag! Hinner du inte baka dina egna bullar kan du skicka ett bullogram och samtidigt stödja kampen mot bröstcancer – 10 kronor för varje bulle går till forskningen! Skicka till dina bullälskande vänner och kanske till dig själv. Nu ska jag väl inte uppmana dig att äta bullar, men det är som med semlor – man behöver inte äta dem varje dag, men visst kan man unna sig en bulle då och då. Dela den gärna med någon du tycker om! En halv bulle smakar som bekant precis likadant som en hel!

  Jag älskar kardemummabullar allramest och mitt eget recept på dessa små godingar är suveränt. Små bullar är lika goda som STORA och i detta recept är naturligtvis smöret rumsvarmt! En bulle räcker om du bara har bestämt dig för det, eller hur? Här hittar du receptet på minisnurror med kardemumma.

  minikardemummabullar

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar