Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  God Jul i ensamhushåll

  23 december 2013

  Idag är det min sista chans att ge magen lite välbehövlig vila innan jul. Schemat är fullspäckat med en massa matlagning och pysslande. Julskinkan ska bakas och griljeras, köttbullar trillas, Jansson ska strimlas och paketen ska rimmas.

  Annons

  Ibland tänker jag att jag ska skippa allt det där som hör julen till, men det är verkligen mysigt att fixa, känna dofterna och återuppliva känslan av förväntan. Visst kan det tyckas onödigt mycket av det, men det onödiga har jag skalat bort. Förr gjorde jag hemlagad korv, sylta, polkagrisar och 7 sorters kakor…

  Jag som så många andra lever i ensamhushåll och då kan det tyckas ännu märkligare att hålla på och pyssla på egen hand. Visst hade det varit roligare att vara många tillsammans men varför ska jag missunna mig det mysiga pysslet? Visst är det lite stressigt ibland när allt ska hinnas som jag VILL göra, men det som inte hinns med får helt enkelt vänta eller skalas bort. Igår hade jag gärna haft hjälp när granen skulle införskaffas och sågas ner till lämplig storlek, men jag konstaterade att även det gick bra på egen hand och nu står den här och doftar.

  gran2013

  I morgon ska min son Daniel och jag fira julafton med (för mig) årets första julbord. Det är verkligen gott, tycker jag och det måste inte bli magknip om man väljer smart. Eftersom jag fastar idag har jag dessutom krympt magsäcken en smula, så det ryms inte så mycket innan jag är mätt. Mer om detta i min 5:2-blogg.

  Idag ska jag också hinna med och premiärchatta på 5:2-klubbens sida. Undrar om jag blir ensam så här dan före doppare-dan? Kom in och hälsa på om du är medlem, vetja’! Till alla er andra passar jag på och önskar en riktigt God Jul!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar