Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Glad så jag gråter

  8 januari 2017
  Jag blir glad när jag ser att det finns människor som engagerar sig, men samtidigt arg över hur många politiker glömmer att de själva kommer att åldras.

  Jag såg ett inslag på nyheterna häromdagen som gjorde mig så glad att det rann fram en liten tår i ögonvrån. (Jaa, jag blir mer och mer blödig med åren…;-))

  Det handlade om en undersköterska, Jenny Jönsson på ett äldreboende i Malmö. Denna kvinna har blivit oerhört uppskattad för att hon sätter färg och smak till de äldres måltider. Jag blir så himla glad när jag ser att det finns personer som fattar hur viktigt det är för de äldre att maten smakar bra och – inte minst – ser god och tilltalande ut! Dessutom gjorde hon något åt det. Det behöver inte kosta så mycket extra och de få örena tror jag betalar igen sig!

  Annons

  Maten för många av våra gamla är oerhört viktig både för hälsan och välbefinnandet i stort. Det är ofta det enda som händer under dagen och kan man göra måltidsupplevelsen till något extra positivt, så kan det i hög grad bidra till de gamlas välmående.

  Jag minns så väl mina föräldrar och deras samtalsämnen. Ju äldre de blev, desto mer handlade det om hälsan, vädret och! maten.. Så enormt mycket de uppskattade god och vällagad mat – önskan att få njuta är inget som går över bara för att man blir gammal. Det är alldeles för många av våra gamla i Sverige som sitter undanskuffade utan någon glädje i livet. De borde ha rätt till en bättre behandling. så hör upp alla politiker – ni blir också gamla en dag…….

  Läs mer om Jenny här:

  V1-160929860.jpg&MaxW=620&MaxH=413&Q=100&IsoModifiedDate=

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar