Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Glad och god midsommar!

  18 juni 2015

  Jag sitter just på ett tåg och ser ut över det gråmulna landskapet som susar förbi. Vad bra det är att SJ infört gratis wifi – tågresan går så mycket snabbare när man kan använda tiden effektivt…

  Tänk att man gör upp så mycket planer som är väderberoende i detta land, när vi vet att det i högsta grad är opålitligt när eller om solen behagar visa sig. Det är midsommarstång som ska kläs och dansas runt som små grodor. Sen ska sillen ätas utomhus med färskpotatis och dill och därefter ska det grillas. Jordgubbstårta hör också till! Får jag föreslå den här marängtårtan med ett lass jordgubbar på!

  Annons

  samvete-1211-pavlova

  Traditioner är mysigt och dem ska vi värna om men ibland måste man ändå vara lite flexibel. Hur mysigt är det att sitta ute och frysa? Dessutom blir maten kall om den nu inte var det redan från början…

  Nu gäller det att tänka positivt precis som i alla andra sammanhang. Man får inte roligare än man gör sig och man får mycket trevligare om man anpassar sig till verkligheten och gör den så bra man bara kan.

  I år tänker jag äta sill med rykande nykokt färskpotatis. Nubben får vara för min del även om den värmer, jag blir bara trött av alkohol på dagen. Jag värmer mig hellre genom att sitta inomhus och titta ut på regnet eller sitta under tak med en skönt filt om axlarna.

  Sen kan man dra på sig regnkläderna och gå ut och dansa runt stången så förbränner man lite extra kalorier också. Är det alltför blött kan man väl ställa en liten stång på golvet och dansa runt den…eller nåt… 🙂

  midsommarstång

  Grilla kan man säkert göra mellan skurarna. Jag funderar på att blanda lite köttrik mager lammkorv med kycklinglår + squash, lökskivor, champinjoner och paprika på spett. Jag sätter varje livsmedel på ett eget spett för att kunna grilla lagom mycket istället för att blanda på spetten och få hälften övergrillat och torrt.

  Mitt favorittillbehör till sommarens alla grillkvällar är min mangosalsa som jag gör i olika varianter, med eller utan avokado, tomat, papaya, chili och koriander. Alltid mango – sötman i kombination med det grillade gillar jag skarpt och får jag en lättgrillad tonfiskbit är matlyckan näst intill total!

  Grill-1406-mango-och-papayasalsa-430x319

  Glad midsommar önskar jag er alla!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar