Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Går man ner av promenader och potatis?

  20 januari 2014

  Jag har nyligen börjat promenera 50-60 minuter per dag. Jag har samtidigt slutat med alla former av godis/läsk och dragit ner kraftigt på kolhydrater, kan bli en potatis till middagen ibland. Är detta ett effektivt sätt att börja tappa kilon. Jag har tänkt trappa upp promenaderna både längd och tidsmässigt eftersom. Jag har tränat förut och skippat kolhydraterna och gick då ner en massa kilon (som jag sen gick upp).
  Lunkan

  Annons

  Härligt att du börjat promenera – det är bra ur många synvinklar, inte bara för viktminskningens skull! Eftersom du också kombinerar promenaderna med att ta bort alla snabba kolhydrater kommer du säkert att gå ner effektivt i vikt förutsatt att du inte ökar på energiintaget i motsvarande mängd med andra livsmedel. Totalt sett måste du få en skillnad mellan energiintag och energiförbrukning för att vikten ska minska.

  Att ta bort alla snabba kolhydrater är också bra. Dessa tycks ha effekten att enbart öka suget efter att äta mer, men du behöver inte ta bort ALLA kolhydrater. Att äta potatis till middagen är helt okej (för att inte säga BRA!). När du äter potatis i kombination med proteinrik mat får du inte den snabba blodsockerhöjning som man annars är rädd för när det gäller kolhydrater. Potatisen ger bra mättnad och ett fint vitamintillskott, så det kan du gärna fortsätta äta, liksom andra rotfrukter och fullkornsprodukter.

  potatis

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar