Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Går det lika bra med selleri?

  28 maj 2012

  Jag läste nyligen en artikel som jag har en fråga om:
  Det kanske är en dum fråga, men jag undrar om det gör någon skillnad viktmässigt om man äter till exempel 1800 kalorier pizza, eller om man äter 1800 kalorier selleri ? (förutom det faktum att det är enorma skillnader näringsmässigt)
  Mvh. Linn

  Annons

  Linn – det finns inga dumma frågor – bara dumma svar ibland…:-)
  Sanningen är den, att det rent viktmässigt inte spelar någon egentlig roll om du äter kanelbullar, saltlakrits, kött, pizza, sallad eller selleri för dina 1800 kalorier. Visst får du en marginell skillnad i förbränningen beroende på vad du väljer, men det spelar ingen avgörande roll. Däremot kommer du inte att må bra om du väljer att äta väldigt ensidigt och dessutom kommer du på sikt att få bristsjukdomar av olika slag.

  Ska du äta 1800 kalorier pizza, blir det ca 2 normalstora pizzor, medan du måste stoppa i dig ca 16 kilo selleri för samma antal kalorier. Vilket föredrar du?

  Frågan är väl egentligen hypotetisk eftersom ingen bör välja att äta så ensidigt. Och tänk att säga till den som är sugen på en pizza, att ”det går lika bra med selleri”…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar