Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Går det att kombinera 5:2 med Viktväktarna?

  14 april 2014

  Jag fick en fråga på chatten i torsdags om det går att kombinera Viktväktarnas program med 5:2-metoden. Mitt svar måste bli att det funkar ur 5:2-perspektiv men troligen inte om du frågar en representant för Viktväktarna.

  Annons

  5:2 bygger enbart på att man 2 dagar i veckan snålar in på kalorierna och äter max 500 kcal (600 för män). Rent teoretiskt fungerar det ihop med vilket annat ätmönster som helst. Du kan vara strikt LCHF:are, äta enligt GI,vara vegetarian eller stenålderskostare – allt funkar bara du håller dina dagar av halvfasta som  ju är grundtanken i 5:2. Om du vill använda viktväktarrecept inom ramen för dina kalorier och Viktväktarnas hela koncept för de övriga 5 dagarna borde det också gå utmärkt.

  Men jag tror inte att ViktVäktarna tycker att 5:2 är optimalt om jag förstått det rätt. Den metoden bygger på att äta varierat vilket är utmärkt, men att man ska äta ungefär lika mycket veckans alla dagar.

  Jag tycker att VV är bra, och ser alltså inget hinder i att man äter VV-mat i kombination med 5:2. Kruxet är möjligen att man hos Viktväktarna fortfarande räknar points istället för kalorier – i så fall bör man räkna om maten till kalorier för att hitta rätt energinivå.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar