Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Funkar 5:2-klubben för den som vill välja två mål om dagen?

  1 mars 2014

  Jag är väldigt sugen på att bli medlem i 5:2 klubben. Men jag är lite undrande…själva idén med fastan va ju att hålla sig till 500 kalorier på två mål och inte tre som ni förespråkar. Och att inta kalorierna morgon och lunch så att själva fastan blir minst 16 timmar för bästs effekt. Går det att välja menyer på två mål? Tack.
  Suss

  Annons

  Mitt svar till Suss:

  Vad kul att du är sugen på att bli medlem i 5:2-klubben. Det finns många fördelar med att vara medlem – dels får du tillgång till chattar, bloggar och all information du kan behöva för att lyckas. Men dessutom har du möjlighet att energiberäkna och föra kostdagbok för att få verklig koll på ditt energiintag – både på fastedagarna och på ”ätdagarna”.

  Själva idén med fastan är att hålla sig på ett väldigt lågt energiintag, ca 25 % av det vanliga. Om du sen väljer att lägga kalorierna på 1, 2 eller 3 mål om dagen spelar faktiskt ingen avgörande roll. Du väljer det du trivs med och resultatet rent hälsomässigt och viktminskningsmässigt bör inte påverkas. Vi förespråkar inte någon av modellerna utan säger tvärtom att du kan göra på det sätt som just du mår bäst av.

  Som medlem i 5:2-klubben kan du alltså registrera det du äter i din egen dagbok och då går det utmärkt att lägga det på två mål. Du väljer då bland de recept du vill för att komma upp i 500 kcal. Du har också tillgång till vår kaloritabell på enskilda livsmedel så att du kan plocka ihop din egen meny! Lycka till!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar