Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Fettisdagen utan semla!

  17 februari 2015

  Men ojdå, är det idag??? Här har pratats semmelwraps och semmelrecept i flera veckor. De första semlorna i butik såg jag redan i julas och så inser jag att det är idag som är fettisdagen. Det är lite skoj med såna här hypar, särskilt om man kan nöja sig med att se utan att röra – åtminstone att inte lockas av att äta jämt. Då vore det bättre att uppmärksamma olika äppelsorter eller något annat som är bra för kroppen.

  Annons

  Såg nyss på TV en intervju med en man utanför Tössebageriet som stod först i kön innan de öppnat. Han äter EN semla om året och då ska den vara nybakad från kondis. Jag brukar också säga att man ska njuta av specialiteter och njuter mest gör man om man inte äter det för ofta, så min semmeldag brukar också infalla en gång om året. Nu bakade ju jag en semmellängd för flera veckor sen eftersom den skulle fotograferas till MåBra, men jag smakade faktiskt inte på den, utan den fick följa med hem till fotograf Jenny Grimsgårds familj.

  nyttiga-smala-slanka-kalorisnåla-semlor-kalorier-nyttigare

  Så hur gör jag idag? Hm, jag hade min fastedag igår (ja, jag lever fortfarande med 5:2-metoden) så visst finns det utrymme för en semla, men egentligen tycker jag ju inte att det är så otroligt gott. Hade jag haft sällskap kunde jag tänkt mig att baka och bjuda på min lång-semla. Perfekt för ett sällskap där någon vill smaka en liiten bit och låta fantasterna äta upp resten, men inte sitter jag hemma på kammaren och trycker i mig en semla bara för sakens skull – nej det får nog vara i år. Jag tar nog ett extragott äpple istället 🙂

  äpple

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar