Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Fet av frukt?

  9 december 2009
  Fråga:

  Äter jag för mycket frukt? Ofta blir det tre–fyra frukter om dagen – ibland det dubbla! För mig är frukt både ett smidigt mellanmål och ett substitut för godis – när jag blir sugen tar jag en frukt.

  Annons

  De gånger som jag går över min energirekommendation är det ofta för att jag tagit en eller flera frukter på kvällen då jag brukar bli sötsugen. Är det okej med all denna frukt? Vad kan jag annars ersätta den med?

  Svar:

  Om du ska äta något utöver det rekommenderade kalori-intaget är det nyttigare med frukt än exempelvis godis. Ur hälsosynpunkt är det alltså bra att ersätta snacks och godis med frukt. Men ur viktsynpunkt spelar det ingen roll att du äter nyttiga kalorier utöver det rekommenderade energi-intaget – så fort energi-intaget blir för högt avstannar viktminskningen, oavsett vad du äter. Det enda du i så fall kan ersätta med är vatten eller te. Vill du fortsätta att njuta av frukt kan du motionera lite mer så att du förbrukar fler kalorier.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar