Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Fasta dig frisk och ung!

  30 mars 2013

  Jag har just kikat på Vetenskapens värld på Play. Det var ett program av Michael Mosely – samme man som testade korttids-träning härförleden. Nu handlade programmet om hur man radikalt kan förbättra sina värden och minska risken för vällevnadssjukdomar genom att ligga på extremt låga kalorinivåer vissa dagar. Han testade 4-dagars fasta som skulle göras en gång/månad vilken var en ganska tuff metod. Men han provade också en varannandagsdiet som innebar 5-600 kcal varannan dag och ”normalt” ätande varannan dag. Efter att ha testat och studerat de olika metoderna och fått utmärkta resultat kom Michael fram till att en metod som innebär 2 dagars lågkalorikost i veckan passade honom bäst.

  Annons

  Jag blev verkligt intresserad av att veta mer om detta, så jag tänker kolla vidare och försöka få fram konkreta riktlinjer för hur en sådan här diet kan användas. Den ska definitivt ske under läkarkontroll om man inte är fullt frisk och den ska inte testas hur som helst – framför allt inte av yngre personer, gravida, ammande eller hårt tränande personer.

  Tycker du att det låter spännande – kika gärna på SvtPlay

  Jag återkommer om detta! Och observera att jag skriver detta den 30 mars och inte i övermorgon:-)

  Dela
  Tweeta
  Maila
  6 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar