Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Fantastiskt fenomenalt!

  9 december 2013

  Jag befinner mig för tillfället på Fuerteventura tillsammans med ca 100 andra entusiastiska personer som investerar i sin hälsa genom att satsa en semestervecka på träning, bra mat, ny kunskap och inspiration.

  Annons

  Av denna stora grupp är ett fyrtiotal MåBra-resenärer som bestämt sig för att boka en resa för att ge sig själv en belöning, en uppmuntran eller att bara resa iväg i sällskap med andra som har ett intresse för träning och välbefinnande på olika plan.

  De allra flesta är kvinnor och många reser tillsammans med en väninnna. Andra har tagit med sig sin partner eller sin dotter, men överraskande många reser på egen hand. Det är härligt att träffa så många tjejer (och visst – några män är det också), som har en så positiv inställning till förändring och att ta steg i riktning för att förbättra sina vanor. Några har redan bra mat- och motionsvanor men åker med bara för chansen att njuta av ny inspiration och kanske få tillfälle att prova något nytt!

  På resan finns personer med helt olika träningsvana, men här finns pass som passar alla. Det är en sjudande aktivitet dagarna i ända, uppblandat med stunder i solstolen, trevligt umgänge runt måltiderna och en och annan utflykt. Själv håller jag föredrag på några olika kostteman och det är superroligt att få prata för intresserade och positiva åhörare.

  Jag hinner inte prata ordentligt med alla, men en av dem jag pratat lite extra med under denna resa är Anna-Lotta från Göteborg. Anna-Lotta har lovat sig själv en present till sin 30-årsdag. Hon har bestämt sig för att ta itu med sina överflödiga kilon och därmed också orka träna mer effektivt.

  Lotta reste hit ensam och berättar för mig att det var ganska pirrigt innan hon kom iväg. Att kasta sig ut på en 5 timmars flygresa och inte ha en aning om vilka hon skulle möta och hur veckan skulle komma att te sig var en rejäl utmaning. Efter 6 dagar här på Playitas tillsammans med den övriga gruppen är hon glad att hon vågade. Veckan har överträffat alla förväntningar och Lotta säger att det här bara är början på något som kommer att bli ännu bättre.

  IMG_0078

  Nu ska vi starta det nya livet med uppföljningar som kommer. Första målet kommer snart att vara nått – att bli tvåsiffrig på vågen. Det är bara några hekton, men det är den mentala avsparken som räknas. Lotta har försökt sig förr, men då inte riktigt bestämt sig helhjärtat. Den här gången har hon insett att hon måste få med sig själv på skeppet och att ingen annan seglar skutan åt henne. Nu är Lotta ombord och det är hon själv  som är kapten!

  IMG_0081

   

  Vad säger du Lotta, nu kööör vi, eller hur?

  Lottas egen tanke är att äta med huvudet, dvs att ätt äta bra mat i bra mängder och att belöna sig med annat än sådant som går att äta. Hon ska också registrera vad, när och varför hon äter för att bli medveten om både mängderna och situationerna som kan ge onödiga kalorier. Lotta har också tänkt sätta ett kilopris på sin kropp som är värd så mycket, genom att lägga undan 300:- för varje kilo hon går ner i vikt. Pengarna ska sedan användas till nya kläder eller kanske en ny MåBra-resa!

  IMG_0082

   

  Yes, det här ska bli jättekul! Hem i morgon med ny energi. Vi hörs om några veckor och uppdaterar resultaten här i bloggen. Vilken utmaning va’? Var med och peppa Lotta och peppa samtidigt dig själv!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar