Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Fantastiska Förkvällar i fyran

  25 maj 2010

  Snart är de förbi – de här superroliga inslagen i TV4 som jag fått chansen att vara med i. Nu kör vi varje onsdag till den 9 juni och det har sannerligen varit en fantastisk erfarenhet.

  Många frågar hur jag törs stå i direktsändning och laga mat och tjabbla med kocken. Ärligt talat är det inte så farligt som det kan verka även om jag visst är supernervös och darrig i benen. De där dagarna blir det inget annat gjort – så stirrig är jag. Fast när vi väl står där, glömmer jag faktiskt nästan bort kamerorna. Men faktum är att jag också glömmer bort allt vad jag säger…

  Annons

  Jag brukar försöka tänka ut i förväg en massa bra saker som jag vill få sagda, men så när jag står där är det alldeles tomt i bollen och ur munnen hoppar en massa andra saker som inte alls var planerade. Men jag brukar trösta mig med att ingen vet vad jag hade tänkt säga, och några världssensationer tror jag inte tittarna gått miste om.

  Från början visste jag inte att Johan Jureskog är en mycket duktig och dessutom prisbelönt kock och det kanske var tur det också – i så fall hade jag kanske fått en sån respekt för hans kunnande att jag alls inte hade vågat stå bredvid och laga min mera vardagsbetonade mat. Och jag hade säkert inte vågat kritisera honom som jag gjort när han slänger i sin grädde och sitt smör. Numera har vi hittat en ton när vi driver med varandra i all vänskaplighet, och vi har faktiskt minst lika roligt som det ser ut.

  ”Det som inte dödar, stärker” säger somliga och än lever jag… Utmaningar är ibland jobbiga, men tänk så mycket man kan vinna om man bara vågar testa. Det är faktiskt samma inställning som man kan använda om man ska ändra sina matvanor, börja träna, sluta röka eller vad det må vara. Om man inte ens försöker, blir det inget resultat, men om man bara vågar ta det första klivet upp på stegen, märker man ofta att det inte är så svårt eller läskigt som man hade trott. Prova får du se!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar