Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Fallgroparna är många

  14 juni 2011

  Fallgroparna är många och den som vill snubbla, snubblar…

  Jag brukar ibland jämföra alla viktminskningsförsök med mitt golfspel. Ibland vet jag precis vad jag gör för fel och då kan jag kämpa mig igenom svårigheterna om jag bara har den rätta viljan. Men vissa dagar förstår jag inte alls vad som är galet och då kan det vara bra att ta råd från ett proffs.

  Annons

  Häromdagen tog jag en golflektion och fick rådet att svinga lite långsammare. Hej och hå – plötsligt gick slagen betydligt bättre. Det kan ibland räcka att man blir påmind om det man redan vet, och det gäller i allra högsta grad våra matvanor. Innerst inne vet du precis vad du gör för fel, och då kan det vara bra att ta råd från andra som är eller har varit i samma situation. Här på sajten finns vi andra som stöd och du har säkert flera i din omgivning som kan tipsa dig!

  För några veckor sedan spelade jag en magisk golfrunda när nästan vartenda slag gick rätt. Till och med puttarna gick i och dessutom hade jag ofta tur. Jag kan inte förklara varför det gick så bra, men jag var avspänd, hade trevligt och behövde aldrig tänka på vad jag gjorde för fel och då växer självförtroendet och det går bara ännu bättre. Vissa dagar har man helt enkelt flyt.

  Det här går också att överföra till mat- och motionsvanorna . Ibland är livet ganska enkelt och man behöver knappt tänka – än mindre bekymra sig om varför det blir fel och då blir det bara ännu bättre. Det känns kul att motionera, man blir glad av motionen och att tröstäta finns inte på kartan. Det behövs inte. De här dagarna ska man programmera in i minnet och plocka fram när det känns motigt – helt enkelt påminna sig själv om att jag faktiskt kan motstå kakor lika väl som att jag vet att jag kan göra en birdie på hål 5, för det har jag gjort förut.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar