Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Facebook-skryt säger inte allt

  7 oktober 2015

  Bhutan Geographically

  I morgon åker jag iväg på en resa som kan bli något av det mest spännande jag varit med om. Resmålet är landet Bhutan som ligger granne med Nepal. Vi kommer att vandra på höjder mellan 3600-4200 meter och hur det kommer att påverka min kropp har jag ingen aning om. Detta är ett land som sägs mäta framgång i bruttonational-lycka!

  Annons

  bhutan_1837918a

  Jag har förberett mig genom att försöka ha en hygglig grundkondis och eftersom resan bokades för nästan ett år sedan har detta funnits i mitt medvetande länge. Det har varit en bra motivator för att inte slarva med motionen.

  Det är ju faktiskt så att det inte är att springa tjejmilen som avgör hur vältränad du är utan det är att du har tränat inför loppet. Vad jag vill komma till är alltså att det är supersmart att planera en utmaning i god tid för att ha målet att orka genomföra det på ett så bra sätt som möjligt. Det är förberedelserna som är det hälsosamma i ditt leverne – inte att du kan skryta med ett genomfört lopp på Facebook… 😉

  Eftersom jag fortfarande har så ont i foten att jag inte kan springa eller hoppa har jag alltså hittat andra utmaningar. Jag kan gå och åka skidor, så nästa mål är Tjejvasan som  jag tänkt genomföra nästa år. Därför hoppas jag komma igång med skidträningen långt före jul. Sen kommer jag säkert att skryta på Facebook också, men själva grejen är verkligen träningen innan!

  Det kommer att bli lite sporadiska inlägg ett tag framöver, förutom ett inlägg som jag redan har skrivit men som ligger och väntar på publicering. Det finns nog ingen internetuppkoppling på de Bhutanesiska bergssluttningarna, men jag återkommer med några egna bilder från resan, hoppas jag. Fortsätt också gärna att skicka frågor till mig, så svarar jag så snart jag kan.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar