Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Ett desserttips i sommarvärmen!

  23 juli 2014

  Det kom en fråga till redaktionen angående att recept på blodapelsingelé som finns på hemsidan. Frågan gällde hur mycket juice man får ut av en blodapelsin för att göra detta recept. Jag tyckte att det såg gott ut (receptet är inte mitt, tyvärr) ;-)) men vill tipsa om det som en frisk och fruktig dessert som även passar som ett mellanmål i sommarvärmen! Det ger bara 165 kcal/portion och kan därför funka även en 5:2-are på en halvfastedag! Receptet går naturligtvis att göra på vanlig juice också eller på någon blandjuice! Så här skrev jag till Marianne som svar på frågan:

  Annons

  Har fått din fråga angående receptet på blodapelsingelé. Receptet är inte mitt, men visst låter det som härlig sommardessert, som kan vara värd att prova. Jag gissar dock att det kan vara svårt att få tag på blodapelsiner så här års. De brukar finnas runt jul och i början av året. Men det går utmärkt att använda juice på flaska, och blir ju betydligt enklare också. Var dock noga med att det är ren juice du väljer och inte en sockrad nektar eller saft.

  Apelsiner kan ju ge väldigt olika mycket juice, så det är svårt att säga exakt hur många som går åt om du skulle vilja göra receptet på färska apelsiner någon gång. Gissningsvis kan du få ut 0,5-1 dl juice/apelsin, men där får du prova dig fram och köpa på dig så att du garderar dig så att det räcker! Blir det för många är de goda att äta färska eller i en apelsinsallad! Lycka till!

  Fest1002-blodapelsingele-

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar