Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  En vanlig 5:2-fråga

  21 april 2016

  Alice som är medlem i 5:2-klubben ställer en fråga som är vanlig: ”På mina dagar med halvfasta äter jag 500 kcal. Ofta utövar jag kroppsarbete eller träning motsvarande 500 kcal. Då hamnar jag ju på ett intag på 0 kcal. Hur gör man då? Ska jag äta 500 kcal till?”

  Annons

  Mitt svar till Alice:

  Om du utför kroppsarbete eller tränar/motionerar så tycker jag att du ska se det som en bonus. Intaget blir inte 0 kcal – intaget blir alltid det du äter, men energibalansen kan hamna på 0 eller snarare på minus, och för de flesta är det precis det man eftersträvar för att gå ner i vikt.

  Skulle du träna eller kroppsarbeta väldigt hårt kan det dock finnas anledning att äta lite extra. Du kan lägga till 1-200 kcal som ett extra mellanmål efter träningen, men alltför hård träning är inte lämpligt på fastedagarna. Om du tränar hårt och regelbundet skulle jag föreslå att du testar 16:8-metoden istället.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar