Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  En timme eller två halvtimmar?

  24 september 2012

  Jag undrar om det är lika bra att gå en halv timme promenad vila sedan gå en till promenad på kvällen än att gå direkt 60 minuter i sträck. Om man vill fettförbränna?

  Hälsningar

  Sofie

  Bra fråga, Sofie!

  Det här undrar många över! Det finns viss forskning som säger att det är bättre att förlänga ett pass eftersom man redan är uppvärmd och förbränningen har hunnit komma igång. Så det stämmer till viss del, men det är ändå ganska marginellt när det kommer till kritan.

  Annons

  Det som är avgörande är hur mycket energi du gör av med, och där blir det ingen skillnad om du delar upp promenaden i två olika pass. Dessutom kanske det rent praktiskt funkar så mycket bättre att det verkligen blir av. I bästa fall kanske du ibland hinner utöka halvtimmen till 35-40 minuter ibland och då blir det ännu bättre om du går två gånger.

  Om du inte hinner en hel timme vid ett tillfälle, kanske du måste korta ner till 45-50 minuter  och då har du istället gjort av med betydligt färre kalorier.

  Den enda nackdel jag kan se är om du går din halvtimme på morgonen och sedan skippar kvällsturen – då blev det galet, ju:-)

  Huvudsaken är att du rör på dig så mycket du hinner och gör det när det fungerar! Bra är också att öka intensiteten när du känner att du orkar och har fått upp flåset. Gå gärna i lite backar och sväng rejält med armarna – då ökar du förbränningen märkbart. Du kan också ta stavar eller hantlar i händerna för att öka energiåtgång och förbränning.

  Gå och NJUT!!!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar