Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  En ny utmaning!

  6 januari 2015

  God fortsättning på 2015!

  Året har börjat bra, tycker jag även om jag hade önskat lite mer snö… Några direkta nyårslöften blev det som vanligt inte för mig, men jag har bestämt en ambition att försöka få ordning på min onda fot som har spökat i 2 1/2 år.

  Annons

  Tack och lov hindrar inte foten mig från att åka skidor eller gå, så det har blivit en hel del av den varan de senaste dagarna. Sen nyår har det blivit 6-7 mil på skidor, och jag hoppas hinna många fler innan vintern är över. Om ett par veckor bär det iväg till Alperna och där hoppas jag kunna åka både längd och utför. Längdskidåkning är något av det bästa man kan ägna sig åt när det finns snö. Det är snällt mot lederna, ger både kondition och allsidig styrketräning – perfekt för alla åldrar.

  Jag blev inbjuden till en grupp på Facebook – 100 pass innan midsommar och den hakade jag på. Det är alltid kul att ha en morot, ett mål som går att räkna för att se till att uppfylla. (notera att jag inte skrev försöka uppfylla utan se till att uppfylla, det blir en väsentlig skillnad i ambitionsnivå!) För att räknas som ett pass ska det pågå i minst 30 minuter och man ska bli svettig nog att behöva en dusch – en riktigt bra definition på ett pass, tycker jag!

  Gå gärna in och kolla på Facebook och haka på eller skapa en egen utmaning bland dina vänner. Ett litet tävlingsmoment kan trigga de flesta att anstränga sig en smula extra!

  skidor

  Bättre än så här blir det knappast!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar