Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  En dålig dag – och en bra!

  6 oktober 2013

  I onsdags vaknade jag med den där känslan att allt bara är jobbigt! Trött, håglös, smågrinig…. och naturligtvis med en lååång lista på vad jag borde göra. Det var så mycket på ”att göra-listan” att jag blev fullkomligt lamslagen. Tappade hela min vanliga strategikänsla med att ta en sak i taget och vara trygg i att det mesta brukar ordna sig. Istället stressade jag upp mig och du vet väl vad som händer då?

  Annons

  Åtminstone blir jag sådan att jag springer runt och småpetar i än det ena och än det andra, men det blir egentligen inget vettigt gjort. Allt det där jag borde sätta tänderna i skjuter jag framför mig och vad blir resultatet? Jo, känslan av otillräcklighet bara växer och stressen blir ännu värre. ”Det kommer ALDRIG att gå, jag kommer ALDRIG att hinna…..men den känslan är övergående, det har jag lyckats begripa!

  Jag hade tänkt skriva något slags manus för att kunna presentera på torsdagens möte som vi skulle ha inför höstens MåBra-kvällar, men det gick bara inte att fokusera. Jag var alldeles för rörig i huvudet, så det var fullständigt ogörligt. Det fick vänta!

  Jag inbillar mig att alla har sådana här dagar då och då (- du också?) men vid det här laget har jag lärt mig att sucka lite över mig själv och tänka att ”det blir bättre i morgon”. Det är verkligen mänskligt att ibland gå på lågvarv och vara ineffektiv. Jorden går knappast under för att tvätten blev liggande ostruken, den ligger ju kvar;-) Och på mötet får jag väl säga som det är och kanske be om hjälp för att komma igång!

  Det är lite intressant att notera att även hanteringen av maten brukar följa stressnivån. Ju mer stressad, desto sämre brukar jag äta. Även där springer jag runt och småäter lite av det ena och det andra istället för att ge mig tid att äta en ordentlig måltid – och resultatet? Jag lyckas troligen få i mig fler kalorier på småätandet än om jag ätit ordentligt. Märkligt nog klarade jag av att hålla min halvfasta i onsdags, trots att jag i övrigt inte gjorde det jag skulle. Jag kan bara förklara det med att 5:2-metoden är så enkel och definitiv. Har jag bestämt mig för att det är halvfasta så är det, och då finns inte utrymme för att småplocka i skafferiet.

  Kanske just därför vaknade jag på torsdagen med en helt annan känsla i kroppen. Pigg, glad och förväntansfull inför dagens planerade uppdrag och möten! Och OJ, vilken bra dag det blev! Jag hade en hel massa saker inbokade med klockslag att passa, men allt inom promenadavstånd i stan. På morgonen hade jag den stora förmånen att få träffa några nya, trevliga bekantskaper som kändes inspirerande. Sånt GER energi! Och ger ytterligare en påminnelse om att ingenting någonsin är hopplöst omöjligt.

  På eftermiddagen hade vi vårt MåBra-kvällsmöte. Något manus hade jag alltså inte att presentera, men mötet med Mia Törnblom, Josefine Sundström som ska vara konferencier, MåBra:s chefredaktör Liselotte och Maria och Jenny som fixar eventet blev en riktig energikick. Mycket skratt och kreativitet gav mig precis vad jag behövde för att hjärnan skulle trigga igång. Mötet resulterade i att jag vaknade klockan 4 på fredag morgon med huvudet fullt av idéer. Det var bara att kliva upp och rafsa ner alltihop på en lapp, och sen kunde jag lugnt somna om.

  Så nu vågar jag se fram emot MåBra-kvällarna den 21:a i Stockholm och den 29:e i Göteborg. Att få stå och prata inför en stor publik är självklart en smula nervöst, men med underbart positiva människor framför mig och ett härligt gäng bakom som stöttar och peppar måste det bara bli bra! Ses vi då?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar