Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  En Bruntefrukost som gav ork!

  20 november 2012

  Just nu sitter jag och skriver på ett hotell i Vansbro och har just ätit en skinkmacka från matsalen. Hade ingen lust med dagens rätt, som var fläsk med löksås… Jag blev tillfrågad om jag ville ha tekaka eller baguette och bad om grovt bröd istället. In kom en rågsiktskaka som var lite söt och inte speciellt grov, men han gjorde väl så gott han kunde…Pålägget var bra, med både sallad, paprika och tomat. När jag ätit klart hittade jag en annan menyskylt och där fanns allt möjligt bra att välja på- både vegetarisk wok, sejfilé och kyckling! Jag kunde ju ha frågat, men det var så dags….

  Annons

  Bodde på Bruntegården i Rättvik natten till idag och där serverades jag skinka på helkornsbröd i går kväll efter föreläsningen. Jättegott var det och oj, vilket mysigt ställe med fantastisk utsikt över Siljan. Jaa, det blir mycket smörgås när man är på ”turné”…

  Brunte själv?

  Bruntefrukosten i morse bestod av ägg, naturell yoghurt med müsli och hembakat surdegsbröd med skinka och grönt. Perfekt start på dagen som gjorde att jag orkade ta en promenad uppför slalombacken så att pulsen for i taket. Sen en lång omväg nerför -det blev en ordentlig promenad innan jag satte mig i bilen för att åka hit till Vansbro.

  Högre upp kommer man inte i Rättviks slalombacke

  Jag får ofta frågor om hur man ska bete sig med maten när man bor på hotell och nu sitter jag här själv och äter smörgås – det är ju så gott och så enkelt när matsedeln ser ut att bestå av hamburgare, pytt i panna och grillkorv… Ibland får man göra bästa möjliga av situationen! Nu har jag zoomat in en matbutik och tänkte gå dit och köpa lite keso, tomater, paprika och frukt. Det blir en fin påfyllning innan nästa föreläsning. I morgon ska jag äta den där woken som lät bra, innan jag kör vidare mot Borlänge!

  Jag brukar försöka välja det bästa möjliga alternativet och försöka undvika att äta en massa extra bara för att jag inte är hemma. Klassikern är väl när man är på konferens. Då brukar det kännas som att man äter mest hela tiden och man åker hem och känner sig som en stoppad korv. Men hallå, vem är det som tvingar mig??? Jag stoppar väl i allsin dar i mig maten själv, så varför klaga?

  Gratis är gott brukar man säga, men hur gott är det att känna sig övermätt? Har man gjort misstaget en gång kanske det räcker. Jag mår definitivt bättre om jag väljer ut det bästa och håller mig till det. Finns det något särskilt spännande jag vill prova, kan jag visst göra det, men portionen kan vara ganska liten. Jag får ändå den upplevelse jag ville ha.

  Nu ser jag fram emot att få möta kvällens publik. Igår i Rättvik kom det över 40 personer och det var himla kul med mycket fniss mellan varven. Jag har det verkligen fantastiskt bra som får möjlighet att fara runt till en massa mysiga samhällen och träffa en massa trevliga människor och dessutom få sprida mina åsikter om mat, njutning och välbefinnande. Oftast ser jag många som nickar och håller med och när jag ber om mothugg, blir det tyst. I kväll kanske det blir annorlunda – det är lika spännande varje gång!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar