Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  En alldeles privat betraktelse ur livet…

  27 december 2013

  Jag måste bara skriva av mig … det har inget med viktminskning eller 5:2 att göra – det är bara en liten betraktelse ur vardagslivet….

  Jag hade bjudit hem min gamla mor (96 år) och tre av de andra på hennes äldreboende igår. Därtill två av personalen ”från förr” – dvs de som tyvärr har slutat men så länge de jobbade tog ett fantastiskt ansvar och engagerade sig i de boendes situation.

  Annons

  Frustrationen gäller inte dem utan den färdtjänstbeställning jag gjorde dagen innan för att de skulle kunna ta sig hit… Jag hade mammas personnummer till hands för att kunna beställa, men för att beställa måste jag även ha de medföljandes uppgifter. Ringde till boendet och fick personnummer på de andra. Nytt samtal till Resebeställningen. Fick veta att för att de skulle kunna åka tillsammans måste jag ha deras Färdtjänst-kortnummer. Med personnummer kunde jag bara beställa en bil åt dem var…..??? Nå jag ringde tillbaka till boendet och fick tala med Ingrid (94 år) som fick gå och leta upp sitt och makens (92 år) kortnummer.

  Nytt samtal till Resebeställningen – den jag talade med nu hade lite svårt med språket och när jag lämnade min adress fick hon Båtklubbsgatan till att heta Båtpluggsgatan…..nej hon satt inte i Estland, hon var bara skånska…..;-) Nå efter 30 minuter dividerande lyckades hon knappa in två bilar (det gick inte att beställa en stor bil, det får man inte…..) från äldreboendet till mig med returresa 2 1/2 timme senare. Puh, efter totalt en timmes trassel trodde jag alltså att allt var klart, men icke!

  Kl. 16.10 ringer en ilsken taxichaufför och undrar varför ingen kommer ut till bilen??? På något sätt har den stackars beställaren lyckats boka in återresan från mig dagen innan de skulle komma hit… Suck! Ytterligare ett samtal till resebeställningen som fick göra om hela proceduren med en helt ny beställning + ett besked till mig att jag måste ringa deras kundtjänst idag, fredag för att reklamera den felaktiga beställningen, annars får mamma betala den bommade taxin… Att hela felet låg hos dem själva spelar ingen som helst roll.

  Nu har jag just efter viss bävan ringt upp klagomuren. Fick efter 5 minuters kötid prata med en vänlig pojk, som såg hur felet hade uppkommit och som lovade fixa till det hela på direkten. Samtalet tog max två minuter! Yess, min tro på service fick en liten reparation!

  Nu har jag huv’et någotsånär i behåll, men hur i halva livet funkar det när de gamla själva ska beställa? Det måste ju ofta bli väldigt galet.

  Nå, jag var ganska bekymrad innan de väl kom hit, men hör och häpna! Bilarna kom och plockade upp hela gänget och levererade dem hit och 16.10 stod två nytvättade bilar utanför min port för att köra dem hem igen. Då hade vi druckit kaffe, ätit kaffebröd, smuttat på ett litet glas Madeira och småpratat i ett par timmar. Och plötsligt var Färdtjänsttjafset ett lite pikant och roligt minne… Lilla mamsen fattade inte riktigt var hon var, men vad gjorde väl det? Hon var glad ändå och lyste upp när hon fick se den gamla takkronan som hänger hos mig och som kommer från hennes föräldrahem. Den lilla minnesglimten nöp tag i hjärtat på oss alla! Och vilken ynnest att få umgås med dessa fantastiska personer. De har mött svåra motgångar i livet på olika sätt, men har en förnöjsamhet och ödmjukhet inför tillvaron som de kanske har sin humor att tacka för!

  God Fortsättning!

  mamma o jag Ingrid o Britt sven-åke

   

  takkrona

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar