Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag bekänner…

  2 september 2010

  Vi har ett konstigt genomgångsrum hemma som inte har några fönster och när vi köpte lägenheten bestämde vi att där skulle vi få plats med några garderober men även träningsmaskiner och en TV. Ett eget träningsrum, alltså. Sagt och gjort! För ett år sedan åkte sambon och jag på inköpsrunda och skaffade riktigt fina maskiner – roddmaskin, löpband och en crosstrainer + pilatesboll och matta för stretch-övningar. Flott platt-TV på väggen!

  Annons

  Tänk så lyxigt praktiskt att ha ett eget gym! Behöver inte åka iväg, utan bara passa på och träna när man ändå ska se Rapport eller Aktuellt. Visst är det fenomenalt och avundsvärt?

  Staffan var riktigt flitig i vintras, och löpbandet har rullat många mil, lopband

  men skam till sägandes har jag bara använt rummet en enda gång. Jag måste passera prylarna varje gång jag ska till eller från sovrummet och det är ju minst 2 gånger dagligen. Jag blundar, skäms och slinker snabbt förbi de stackars dammiga åbäkena.

  Varför gör man på detta viset? Det är ju inte vettigt! Jo, jag inser att jag tillhör kategorin flockdjur som behöver sällskap när jag tränar. Nån som hejar på, eller åtminstone möjligheten att man kan möta en levande person. Jag går ju miltals varje vecka i stan och på golfbanan, och i vintras blev det massor av skidåkning, och får jag bara vara utomhus känns allt hur bra som helst, men jag saknar lite allsidig muskelträning.

  Alltså har jag bestämt att jag ska börja på gympa igen! Vanlig hederlig gympa där man använder den egna kroppen och springer runt i ring och en käck person står i mitten och hojtar vad man ska göra. Jag lyder, svettas och mår bra!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar