Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Dramatik på MåBra-resan

  23 mars 2013

  Vi har haft några underbara dagar med mängder av sol, träning, föreläsningar i sällskap av ett 70-tal glada MåBra:are, och igår valde drygt 50 av oss att följa med på veckans utflykt som går till två olika stränder på ön. Först lapade vi sol och picknick-ade på den fantastiskt vita Sahara-sandstranden (jaa, sanden har faktiskt blåst hit från Sahara)

  Annons

  Många tog sig också ett dopp i den ännu tämligen svala Atlanten, medan andra nöjde sig med att beskåda alla de Kite-surfande entusiaster som denna strand vid Sutavento är känd för.

  När vi var nöjda med Sutavento förde oss vår buss vidare till El Pared som ligger på Fuerteventuras västra sida. Här fick vi se en helt annan typ av natur – med branta svarta klippstränder och stora vågor som normalt brukar vara fyllda av vågsurfare. Denna dag var dock vågorna ca 4 m höga och vi blev avrådda från att bada. Dock begav vi oss ner på den breda stranden för att köra lite aktiviteter och skåla i ett glas Cava. Det var ett mäktigt dån från de brytande havsvågorna och vi stod och beundrade skådespelet med kameror och iPhones i nävarna.

  Plötsligt överrumplades vi av en gigantisk våg som helt osannolikt svepte upp över hela stranden. Skor, flaskor, kameraväskor virvlade ut. Vågen var till och med så kraftig att ett 10-tal personer – däribland MåBra:s Jennie for iväg och tumlade runt. Självklart blev många både skärrade, chockade och rädda, men gudvaretackochlov blev ingen allvarligare skadad. Några fick skrubbsår från de vassa klipporna, men vi slapp ändå undan med ett oförglömligt minne och en erfarenhet rikare. Den stranden sätter vi inte vår fot på fler gånger när vinden ligger på.

  Istället för att åka iväg direkt och äta middag ändrade vi avslutet på kvällen. Bussen hämtade upp, och de som var torra och hungriga klev av vid restaurangen, De som önskade fick åka tillbaka till hotellet för att bearbeta denna dramatiska upplevelse, medan jag tog med mig ett tiotal tillbaka till Playitas för att byta till torra kläder och sedan ansluta på restaurangen La Barraca, där vi slutligen kunde njuta av nyfångad fisk och en äkta Paella.

  Efter en händelserik dag bär vi med oss en tacksamhetens tanke att äventyret slutade bra. Vi ältar naturligtvis allihop vad som kunde ha hänt, men den här gången gick allt väl, trots allt!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar