Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Det är mycket 5:2 just nu….

  23 april 2013

  Intresset är stort för den här nya 5:2 – dieten. Det pratas mycket på stan och det är många som frågar och undrar. Så även min blogg domineras nu av tankar och funderingar runt dieten, men självklart tar jag upp andra frågor som kan vara av intresse. Det ska också noteras att det här inte i första hand är en bantningskur, utan en väg att förbättra sina blodvärden och det s.k. IGF-1-värdet, som sägs påverkas positivt av en sån här 5:2-diet. Jag testar den för att kunna berätta om mina erfarenheter, men uppmuntrar ingen att följa efter innan jag har utvärderat resultatet.

  Annons

  Ska först redovisa gårdagens intag:

  Frukost:
  kaffe med 1,5 dl Latte Art – mjölk 0,9 %
  1 skiva falu grovrut
  15 g hamburgerkött
  1/2 tsk lättmargarin
  4 skivor gurka                                                  132 kcal

  Lunch:
  150 g Keso mini
  1 dl hallon                                                         147 kcal

  Tidig middag:
  100 g Keso mini
  1 äpple                                                                 140 kcal

  Kvällsmål:
  4 körsbärstomater
  1 1/2 müsliskorpa                                               56 kcal

  Totalt hela dagen                                    475 kcal      P: 34 % F: 17 % Kh: 49 %

  Förra veckan togs ju blodprover, men jag glömde be om att få göra mätning av fettprocent och muskelmassa. Idag var jag åter på Feelgood och träffade PT-Patrik, så då passade vi på att testa idag istället. Nu har det ju gått en vecka och 3 fastedagar, så det värsta kanske rann av direkt (hm-;), men jag hoppas ändå att den uppföljande mätningen om ca 5 veckor kommer att visa någon skillnad.

  Patrik och doktor Lars-Magnus ska försöka hitta vad det är för fel på mitt ben som gör att jag inte kan springa och hoppa på gympan, så idag har jag gjort övningar på balansplatta och studsmatta och sen fick jag springa på löpbandet en stund. Har fått läxa att fortsätta träna hemma och en ny balansplatta är införskaffad. Har också fått remiss till röntgen för att se om det är nåt knas i skelettet. Tänk, om jag också kan springa Tjejmilen, eller åtminstone Solsidan Runt som jag gav mig på förra sommaren – men då fick jag gå det mesta av vägen. Målet är att kunna springa eller åtminstone småjogga igen. Går inte det, finns det såklart andra motionsformer som funkar. Huvudsaken är att kunna fortsätta röra på kroppen.

  I går kväll lyssnade jag och 499 andra på först Katarina Woxnerud och sedan Mia Törnblom som inspirerade till nya hälso-krafttag. Vi hade invaderat Berns till en MåBra-kväll med en massa härliga människor. Det bjöds på wraps och smoothies, men eftersom det var lågkallodag för mig fick jag nöja mig med ett glas vatten. När jag kom hem vid 22.30 efter en promenad i kvällsblåsten var jag både frusen och hungrig. Himmel, så gott det var med en kopp rooibos. Och gissa hur deliciöst det smakade med den skorpa jag hade utrymme för! Somnade sen gott, men vaknade lite extra tidigt – ett fenomen som uppträtt efter varje fastedag. Troligen är det hungern som får mig upp ur sängen i ottan, men jag känner mig verkligen ovanligt pigg också. Det här är busa-spännande!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  6 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar