Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Det är bara bryta ihop och komma igen!

  26 juni 2016
  Jag funderar över hur man kan använda sitt minne till att lyckas med det man vill åstadkomma!

  Vilket fantastiskt midsommarväder. Jag har firat midsommar med nära och kära vid Skäftekärrs järnåldersby på norra Öland. Riktigt traditionellt med folkdans, stångresning och små lustiga grodor! Så här soliga och var somrarna alltid när jag var barn – åtminstone är det vad jag kommer ihåg.

  Annons

  IMG_5748

  Visst har jag ett selektivt minne, men det är intressant att det mest är det roliga jag minns. De soliga dagarna, de skojiga kalasen, de mysiga kvällarna….. Tänk om jag kunde vara lika smart när det gäller annat jag gör – att bara komma ihåg det braiga jag har gjort. När jag har lyckats med det jag hade föresatt mig, t ex när jag lyckades gå ner 20 kilo i vikt. Eller alla fina golfslag jag har lyckats med… Men där är jag inte alltid lika positiv i mitt minne. Jag är väldigt snabb med att tycka att jag inte duger till att spela golf bara för att jag slår ett dåligt slag eller gör en usel runda. Hur många gånger har jag inte sagt att det är bättre att börja med bridge…men nästa tillfälle går jag ut och tror att det ska gå bra igen! Tur det – att man inte ger upp så lätt menar jag!

  Samma sak med alla viktminskningsförsök både jag och många andra har gjort. Bara för att man misslyckas med det man har tänkt sig vore det tokigt att ge upp. Det är bara att bryta ihop och komma igen! Eller hur?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar