Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Bestäm dig NU, Miss Lyckad!

  15 mars 2014

  Från att ha varit en glad, rund och positivtänkande kvinna som nu har nått åldern 51 år.

  Går jag med min 105 kg tunga kropp och mår som en pytonorm! Känner mig mest av allt tjock, ensam och helt enkelt misslyckad. Om någon skulle säga till mig för 10 år sedan att så här kommer du att bli – då hade jag inte trott på dessa ord. Jag berättar lite i korta drag hur jag har kommit hit. Vid 22 års ålder fick jag mitt första barn och 3 år efter det fick jag mina tvillingar. När jag blev gravid första gången visade vågen något på 80kg. Helst av allt vill jag ha en vikt som är normal till min kropp och längd, 172 cm. Men bara jag tänker på att jag ska äta bättre, nyttigare och mindre – motionera mera, så ger jag upp direkt. Känns som jag tycker synd om mig själv att detta kommer minsann inte jag klara. Har ju försökt så många gånger. Jag tror att allt sitter i huvudet att nu får jag inte äta si eller så. Då äter jag desto mera av allt! Jobbarkompisar äter LCHF och 5:2 metoden och är super duktiga. Men jag känner direkt att allt är jobbigt. Jag behöver hjälp! Tror att allt beror på så många faktorer. Känner att jag inte har någon direkt vän att stätta mig mot. Är gift sedan 1987 med en man som föredrar soffan i stället för att röra sig. Så jag sjunker ner där.

  Annons

  Jag är så himla rädd att jag nu inte ska orka med jobb, hus & hem och barnbarn med denna kropp.

  Jag är ingen gym människa. Har dock provat på ett tjejgym. Men slutade när det blev för jobbigt att ta sig dit. Jag gillar dock att cykla och ta promenader – men om sanningen ska fram så blir det inte ofta.

  Vad rekomenderas mest för mig? Det ska vara enkelt.

  Miss Lyckad

  Mitt svar till Miss Lyckad:

  En MåBra-resa skulle kanske göra susen för dig. Få lite personlig inspiration och jag kan lova att jag skulle sparka dig ordentligt i baken för att få dig att bryta mönstret. Det är faktiskt ”bara” det det handlar om. Att du ska bestämma dig för att just DU VILL, för då kan du! Vilken metod du väljer spelar egentligen ingen roll, men det är viktigt att du hittar till den metod som passar dig och som du känner dig inspirerad av. Kom igen nu! BESTÄM DIG för att testa dig fram till en metod som passar dig! Har du möjlighet att boka dig till decemberresan så gör det! Om inte -se till att komma fram till hur du vill att du ska ge dig själv chansen till ett behagligare liv. Ingen gör det åt dig – det är du själv som måste sätta ner foten! Dra nytta av din egen grundpositiva inställning, så kommer du att klara det!

  Lycka till/Marie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar