Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Behöver du 5:2? …och mer om transfetter!

  20 september 2013

  Vår MåBra-sajt har fått en ny, fräsch look, som jag är jätteglad över!  Jag måste tillstå att jag också känner mig glad och nöjd att äntligen se ett någotsånär uppdaterat foto på mig själv på min egen bloggsida. Nu känner jag igen mig själv igen;-)

  Annons

  Frågor omkring 5:2-metoden fortsätter att ramla in, även om de är färre än tidigare. Jag misstänker att det beror på att vi besvarat det mesta redan och att många hittat vår guide på hemsidan. Jag tror inte att det är färre som hittat sin nya livsstil, utan snarare tvärtom. Det verkar finnas i de flestas medvetande att detta är något som funkar. När jag pratar med vänner och bekanta är det många som säger att de har börjat eller ibland lite ursäktande säger att de SKA börja…

  Inte behöver ni börja för min skull, men säg inte att det inte fungerar om du inte har provat! Jag var också skeptisk till enkelheten i början, men nu är det så fullkomligt självklart att en eller ett par dagar i veckan snörpa åt matintaget och känna mig lätt om hjärtat.

  Naturligtvis finns det somliga som inte har något behov av att förändra sina vanor. Alla ni avundsvärda som har en sund och enkel inställning till ätandet – att äta när man är hungrig och sluta när kroppen har fått sitt. Ni som avstår från det onyttiga för att ni helt enkelt inte är sugna och ni som motionerar regelbundet och mår bra rakt igenom. Ni som har bra kolesterolvärden och normalt blodtryck. Ni behöver inga metoder alls! Men alla vi som inte fixar det där självklart sunda… För oss gäller det att hitta en metod som fungerar så att vi också mår så bra som vi bara kan genom att minska vikten till en normalnivå och samtidigt få ner eventuellt förhöjda kolesterolvärden och blodtryck. För mig har 5:2 betytt just detta, men var och en får söka sig fram till sin fungerande livsstil.

  I dagens SvD finns en artikel om transfetter. Det visar sig att det fortfarande finns massor av livsmedel med det farliga transfettet i våra butiker och här bör man se upp. Regeringen har makt att förbjuda användandet av transfetter, men har inte genomdrivit beslutet. Jag kan inte låta bli att undra över varför man inte samtidigt diskuterar att förbjuda cigarretter…

  När det gäller tobak kan man i alla fall själv välja att helt avstå, men transfetter är det lite lurigare med. I artikeln finns en del tips om hur du kan undvika att köpa transfettstinna varor. Läs mer här:

  I samma artikel finns även en tips-lista på hur du kan tänka för att äta hälsosamt. Lever du efter de behöver du kanske inga andra metoder. Här får du en bra länk!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar