Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Bakorgier istället för träning

  2 februari 2015

  Folk tror att jag är så himla nyttig och präktig jämt, men sanningen att säga har jag mina dagar när jag släpper loss totalt och bara ägnar mig åt att frossa i onyttigt leverne.

  I förrgår var en sån dag. Jag vaknade sent, låg kvar i sängen och tittade på skid- och konståkning, gick sen omkring i säckiga paltor, bakade tårta, bullar och kakor, var inte utanför dörren på hela dagen och åt en middag som bestod av djupfryst pizza! Japp, så var det!

  Annons

  Jag skyllde på en smula ont i halsen, men egentligen var det inte värre än att jag hade kunnat ta en promenad, men jag hade faktiskt inte lust. Det var grått och trist ute, blötsnöade mellan varven och kändes inte ett smack lockande. Varför berättar jag det här? Jo, jag hade en antydan till dåligt samvete över mitt slarviga beteende och tänkte att det är jag säkert inte ensam om. Man skapar sig lätt skuldkänslor när man är så totalt ur spår, men vad jag vill förmedla är att det är helt okej att göra så här om det inte är en ofta återkommande vana.

  Igår steg jag upp som vanligt, packade ner kakor, bullar och tårta och åkte iväg till min f.d. svärmor, 95 år gammal, men pigg och kristallklar i knoppen. Dit kom också min son, sonhustru och sonson och vi hade en fantastisk eftermiddag tillsammans, 4 generationer!

  IMG_2904 IMG_2899

  Med gott samvete proppade vi i oss av alla godsakerna och sen åkte jag iväg till min söndagsgympa och tränade bort en del av kalorierna, dock knappast alla, men de har gått åt idag när jag har min vanliga fastemåndag. Jag konstaterade att jag inte var det minsta hungrig idag – kanske inte så konstigt. Klockan 14.30 åt jag en clementin och strax är det dags för min broccolimiddag med skinka. Bra mat på en dag av periodisk fasta och lite antioxidantboost efter helgens sämre leverne.

  Nu vill jag självklart inte uppmuntra till den här typen av dålig kosthållning (eller kalla det jojo-beteende), men det behöver inte vara katastrof om man klarar av att göra så här undantagsvis och sedan självklart återgå till sina vanliga goda vanor. Det dåliga samvetet gör mer skada än några kakor en söndagseftermiddag!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar