Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Backträning

  19 juli 2016

  När det gäller specifika träningstips har jag två bloggkollegor som är superduktiga och som även inspirerar mig. Leila Söderholm är en fenomenal inspiratör som ger massor av tips på hur man kan träna i vardagen och Kristina Rosenberg är tjejen som hittade sitt stora intresse i löpning. I deras bloggar hittar du massor av härlig inspiration och kunskap.

  Annons

  Själv kan jag inte låta bli att berätta om mina egna små utflykter i träningsvärlden och hoppas att det kanske kan inspirera en och annan till att våga sig på olika träningsformer även om du inte är superfit eller purung!

  Igår drog min träningsglade personlige påjagare (och tillika ännu äldre 🙂 ”pojkvän”) med mig upp i Hammarbybacken. Göran är 68 men seg och stark och framförallt outtröttligt energisk, och han drar med mig, vilket jag faktiskt är tacksam över, trots att jag ibland muttrar. Jag inser ju att det gör mig väldigt gott!

  Nå, igår hade han som sagt ett nytt träningsupplägg i tanken. Vi tog oss till foten av Hammarbybacken som inte ligger så långt hemifrån min lägenhet. Sen var det bara att gå upp till toppen. Visst såg vi några (betydligt yngre än vi) som sprang uppför, men där gick gränsen för vår ork. Det blev en rejäl pulshöjning bara att trampa uppför backen och väl uppe väntade en fantastisk utsikt över stan.

  IMG_6022

  Sen tog vi oss ner igen i grässlänten för att inte halka på rullande grus. Väl nere frågar karl’n om jag vill gå samma väg upp igen eller ta en av de andra backarna? Hm, jag valde en annan väg för att det inte skulle bli tjatigt och nu infann sig den ofantligt underbara känslan att det var mindre jobbigt den andra gången. Vilken härlig känsla!

  För att jag inte skulle bli avskräckt fick det räcka med två gånger och faktum är att jag gärna gör om det. Det var inte så himla jobbigt även om jag pustade rejält. Nästa gång ska vi gå med ryggsäck för att träna lite extra. Han ska nämligen vandra till Everest Base Camp i oktober och nu får jag agera lite sparring partner, vilket bara är bra för min egen kondis.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar