Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Även en soffpotatis kan…

  14 februari 2016

  Jag är egentligen en ganska lat person och när jag var yngre lät jag den sidan ta över totalt. Jag tränade inte, höll inte konditionen uppe utan föredrog att stanna i köket och laga mat och baka.

  Men så fick jag ett ryck i 35-årsåldern. Gick ner i vikt och började röra på mig, vilket jag plötsligt upptäckte var riktigt roligt och framför allt insåg jag hur mycket bättre jag mådde. Sen dess har väl kondisen åkt upp och ner, men jag har inte glömt känslan av att orka röra mig och hur bra det känns när kroppen fått jobba en stund.

  Annons

  Jag vill inspirera dig som känner dig som en soffpotatis att ge kroppen och dig själv en chans att få uppleva hur härligt det känns när man orkat utmana sig lite utöver det vanliga.

  Det tar inte så himla lång tid att förbättra styrkan och konditionen om man bara är en smula envis och bestämmer sig för att satsa på att nå målet. Det är lite samma sak som att gå ner i vikt, det kan kännas motigt i början, men när resultaten kommer, blir du motiverad att fortsätta.

  Träna med konsekvens så kommer resultatet som ett brev på posten. Du blir starkare, gladare och friskare.

  Jag bestämde mig förra våren för att åka Tjejvasan i år och det har motiverat med att träna konsekvent mer eller mindre hela året. Kondisen var inte på topp då för ett år sen, men beslutet har nu resulterat i att jag förbättrat min skidåkning så pass mycket att jag igår genomförde ett seednings-lopp i Orsa för att få en bättre startposition på Tjejvasan om 2 veckor. Jag åker inte jättefort, men betydligt fortare än för ett år sen. Jämför jag med de riktigt duktiga är jag ljusår ifrån, men jag åker med glädje och njutning. Idag provkörde jag Tjejvasa-spåret och det var inga problem alls att orka de 3 milen. Så långt har jag aldrig åkt tidigare i mitt liv. Kan man vid 63 års ålder öka kondis och teknik, så är det mer än möjligt för de allra flesta. Himmel, så bra jag mår nu efter 5 mil på två dagar. Kroppen är visserligen lite stel, men det känns fantastiskt att den finns med mig.

  Kan jag, kan du!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar