Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Även en gammal hund kan hitta ett frö…

  6 oktober 2014

  …och blinda hönor lär sig säkert sitta om de vill!

  Jag har insett att jag är ganska inkörd i mina matvanor och ätmönster. Även om jag gärna provar nytt, så blir det ändå med det ganska traditionella stuket. Jag har mitt kalorinsnåla tänk när jag skriver recept och sen festar jag till det ibland med rediga bullar, kakor och tårtor med smör och socker.

  Annons

  Men nu har jag fått ett spännande uppdrag som innebär ett helt annat mönster. Jag ska laga en mängd recept till en livsstilsbok som kommer ut så småningom (ja, jag är lite hemlig än så länge), så nu står jag med köket fullt av spännande ingredienser som jag vanligtvis inte använder i mina recept. Det är modernt, kaxigt och inte ett dugg kalorisnålt – nej här pratar vi om mat för aktiva människor som sällan eller åtminstone inte i första hand behöver tänka på energiinnehållet. Huvudsaken är istället att det är nyttigt med bra råvaror, ekologiskt såklart. Det är härlig mat, god mat och förhoppningsvis blir det också snygg mat också när vi plåtar nu i veckan.

  Eftersom det är mycket nytt, har jag testat recepten och i viss mån anpassat dem så att de verkligen håller. Igår bakade jag ett bröd – himmelskt gott, men det blev inte så snyggt, så idag gjorde jag om lite i beskrivningen och si, så snyggt det blev! Och gott! Jag kommer naturligtvis att återkomma i sinom tid och dela med mig av något recept för det här är bra, riktigt bra!

  brödet

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar