Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Äter du avokadokärnorna?

  4 november 2015

  Hej Marie. Det skrivs mycket om avokadons nyttighet men läste på nätet att kärnan är ännu nyttigare t.ex.man river den.Det var en nyhet.Vad har du för åsikt om det?Hälsn.MajBritt

  Avokado

  Hej MajBritt,

  Jag har försökt hitta varifrån denna information kommer och har hittat att Femina skrev om det efter att ha läst en artikel i Daily Mail Online från Australien. Varifrån de har tagit uppgiften har jag inte lyckats få fram.

  Annons

  Alla kärnor och frön är rika på energi och antioxidanter eftersom de är vad som så småningom ska bli en ny planta. Vi äter ju massor av olika frön just för deras näringsinnehåll, men också för att de smakar gott. Vissa kärnor är beska i smaken och kan innehålla onyttiga ämnen – bittermandel t ex är ju giftig i stora mängder. Huruvida avokadokärnor smakar gott eller innehåller bitterämnen vet jag faktiskt inte eftersom det aldrig fallit mig in att prova – de är onekligen ganska hårda. Enligt artikelförfattaren är de ganska skarpa i smaken och hon föreslår därför att man ska använda dem i en smoothie med smakrika bär. I en annan artikel jag hittade på nätet och som lovordar avokadon nyttighet skriver man dock på slutet att nermalda avokadokärnor kan blandas med ost och mjölk och användas som musgift!!!

  Jag har alltså inga bekräftade uppgifter på om avokadokärnor är lämpliga som livsmedel och vill därför vara lite försiktig med att förorda att använda dem i mat. Det finns så mycket annat gott och nyttigt, så tillsvidare avstår jag. Jag kan heller inte svara på hur energi- och näringsinnehållet ser ut.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar