Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Årets semla!

  8 februari 2016

  Jag har sagt det tidigare – semlor äter jag på fettisdagen, punkt slut! Sen må var och en välja att frossa i semmelwraps, semmelsmoothies, baconsemlor och jag vet inte vad man hittar på för att få oss att köpa, köpa, köpa och äta, äta, äta…

  Annons

  Nå, i morgon är det fettisdagen och ska jag äta detta upphaussade bakverk så ska det åtminstone vara riktigt gott, annars kan det kvitta. Jag har ju gjort ett recept som finns i nummer 2 av MåBra och det kan jag definitivt rekommendera. Mina semlor är inte överdrivet kaloririka, men ändå både saftiga och smakrika.

  semla-recept-430x645

  När vi bakade och fotograferade de här semlorna åt jag faktiskt inte av dem, men några släta bullar ligger kvar i frysen och dem ska jag tina upp i morgon och fylla.

  Självklart är de inte supernyttiga, det vore en lögn att påstå. Det går helt enkelt inte att trolla med knäna och skapa en välsmakande traditionell semla som kryllar av vitaminer och  mineraler och som varken innehåller socker eller onödigt fett.

  Tycker du inte att semlor är jättegott är det bättre att du avstår helt och lägger dina kalorier på något annat. Ska jag äta osunt ska det vara riktigt gott – då får själen sitt av den njutning det ger. Bjuds du på semlor i morgon – ta gärna en halv eller en kvarts semla – njutningen blir inte mindre, den varar bara någon ynka minut kortare!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar