Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Årets mest googlade maträtt – gissa vilken det är?

  16 december 2014

  Jag fick telefon från Madeleine på Radio Gävleborg idag. Hon berättade att årets mest googlade recept är……………chiapudding!!! Det känns roligt att vi har noterat chiafröet som ett spännande och intressant livsmedel och att det på MåBras hemsida finns ett flertal recept med just chia. Några av dem hittar du här!

  Annons

  Eftersom intresset är stort ville Radio Gävleborg ta upp detta lilla mirakelfrö i direktsändning i deras morgonprogram i morgon bitti, så då kan du höra oss prata mer om chia, dess ursprung och de goda egenskaper som det tillskrivs. Vill du lyssna knappar du in på Sveriges Radio P4 Gävleborg klockan 7.45 imorgon onsdag 17/12.

  Jag blandar själv ofta chia i matbröd eftersom det suger vätska och därmed ger ett saftigt bröd samtidigt som det bidrar med en massa antioxidanter om vi tuggar sönder åtminstone en del av fröna.

  Så här till jul tipsar jag om ett recept med saffran – jag kan inte skryta med att det är mitt, men det är säkert jättegott ändå 😉

  Chiapudding med saffran och varma hallon

  saffranschiapudding-chiapudding-saffran

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar