Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Är måltidsersättningar tokbantning?

  12 oktober 2015

  Jag älskar pizza, det kanske jag har skrivit förr. Men jag kan inte äta pizza varje dag – det är varken nyttigt eller kul i längden.

  Och visst är det godast med hemlagad mat från grunden – min son lagar en bolognese som får koka i timmar och smakar himmelskt mustigt! Jämför jag den med en djupfryst mikro-låda så är vi på olika planeter.

  Annons

  I den bästa av världar äter vi alla närodlat, ekologiskt och varierat i alla avseenden. Lagom mycket dessutom så att det blir balans mellan in- och utkalorier… Men verkligheten ser inte alltid ut som vi skulle önska. De här tomaterna plockade jag nyligen på Öland i vår trädgård, men de räcker knappast hela året, hehe. Nej jag som de flesta är hänvisad till det som finns i butikerna och där finns det MYCKET! Mycket som vi inte behöver men också en hel del som vi kan behöva ibland när tiden inte räcker till.

  IMG_3882

  Jag har nyligen gjort ett test på frysta färdiga kycklingrätter (kommer i nummer 12 av MåBra) och även om det smakar ljusår från hemlagat, så är det helt okej att ta till då och då när tiden inte räcker. Hellre det än att smacka i sig närmsta chokladkaka när panikhungern slår till.

  Samma resonemang använder jag när det gäller måltidsersättningar som kan vara vettiga att ta till när det är bråttom och jag vill ha koll på kalorierna samtidigt som jag inte vill leva enbart på kvarg och bär. Nu ska det noteras att jag är lite sponsrad för att skriva om Naturdiets produkter, men jag måste inte skriva att de är bättre an vad jag tycker…alltså supergoda och lika smakliga som min hemlagade mat… Men de är ett bra sätt att få i sig kontrollerad energimängd tillsammans med koncentrerad näring. Särskilt på mina fastedagar känns det bra att äta hoppackat med protein, fett och kolhydrater i ett minimum av kalorier. De där dagarna är maten ändå inte så väsentlig – det handlar inte så mycket om äta och njuta utan snarast om att få i sig lite energi i väntan på nästa dag 😉

  Nu har det kommit några nya produkter som jag har fått testa. Det är två sorters kvargsmoothies – den ena med hallon/björnbär och den andra med passionsfrukt. Båda innehåller 33 cl, 200 kcal och 20 g protein, vilket gör dem till ett mättande mål. Nu har väl många av er tidigare läst att jag är lite emot att dricka söta drycker som mat, men jag får ändå erkänna att dessa kan ha sitt berättigande om du vill få i dig något hyggligt snabbt, kanske som ett näringstätt mellanmål. Förslagsvis dricker du i små klunkar så att hjärnan hinner registrera att du blir belåten. De smakar faktiskt riktigt gott också, så jag kan tänka mig att jag kommer att använda dem på en och annan fastedag 🙂

  Som du säkert har förstått är detta blogginlägg ett samarbete med Naturdiet som har försett mig med de produkter jag visar här.

  IMG_3887

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar