Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Är kroppen konstig eller smart?

  6 mars 2016

  Jag var så himla glad att jag inte blev förkyld när jag skulle klara mina skidutmaningar. Trots att jag hade folk omkring mig som snorade och hostade och trots att det kliade betänkligt i halsen, klarade jag mig genom både Orsaloppet och Tjejvasan och dagarna efter. Men nu sitter jag här med huvudvärk och trånga bihålor och undrar hur risig jag ska bli? Har jag bara skjutit upp eländet eller ska jag klara mig igen?

  Annons

  När jag jobbade som lärare blev jag oftast förkyld när det var skollov – jag tror faktiskt att man kan intala kroppen att hålla emot om man verkligen vill. Det funkar kanske inte alltid, men med bra kost = varierad mat som förser kroppen med allehanda antioxidanter i form av vitaminer och mineraler får du åtminstone ett bra skydd mot många elaka virus.

  Jag vill gärna tro att mina mat- och motionsvanor hjälper till att hålla mig frisk, så det är väl bara att fortsätta tro och samtidigt lyssna på kroppen. Den vill nog att jag ska ta det lite lugnt några dagar så att den får återhämta sig innan jag ska iväg på min årliga tjejvecka med utförsåkning i Alperna…

  Idag kördes det riktiga Vasaloppet och jag hörde någon av elitåkarna berätta att han laddar upp med glass i stora lass…Tja pasta eller glass kanske kan kvitta när det gäller att bara ladda kroppen full med kolhydrater… De här åkarna kör ju sina 9 mil på ca 4 timmar och då går det åt massor av energi. Grattis till vinnarna John Kristian Dahl och Katerina Smutna, fast jag hejade på Britta Johansson Norgren. Hon tappade segern med 2 sekunder, delvis för att en del av killarna blockerade tjejspåren så att Britta blev instängd. 🙁

  Jag har redan börjat fundera på nästa år…en smula sugen är jag allt på att köra ett riktigt Vasalopp nån gång i livet, men jag kanske skulle växla upp lite försiktigt och satsa på Halvvasan nästa år? Går det bra kanske det kan bli det riktiga loppet 2018. Då är jag ju pensionär på riktigt och borde ha tid att träna… Om kroppen lyder och jag får hålla mig frisk fortsättningsvis? Jag fortsätter med 5:2, bra mat och inte minst utrymme för njutning – det är min melodi!

  map-image_v-90

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar