Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Är ekologiska viner bättre?

  18 juli 2016

  Det kom en oerhört trevlig korg hem till mig idag! En bok av vinproducenten Natalino Bartolomei som handlar om familjens historia och vinfilosofi tillsammans med en box av ett vin som kommer att lanseras i september –  Ciù Ciù Grande Sangiovese och en flaska olivolja från samma gård.

  Annons

  Jag ger ju vintips i MåBra varje månad och tycker därför att det är roligt att få testa nyheter. Vad som är intressant är att den ekologiska marknaden på vinsidan har exploderat och dessa viner har också förbättrats markant sen de började produceras.

  Man kan definitivt inte säga att ekologiska viner smakar sämre än icke-ekologiska. Däremot kan man tycka att bara vetskapen om att vinet är odlat utan en massa kemiska bekämpningsmedel eller tillsatser kan bidra till en bättre smakupplevelse. Sen är det ändå den subjektiva uppfattningen som avgör vilket vin som faller mig på läppen.

  Vad man äter till vinet har också stor betydelse för hur smaken upplevs. Jag är ingen expert på något sätt, men visst har jag rätt att tycka ändå! Och lite påläst är jag om olika druvor och annat som påverkar smaken. Därför har jag också nöjet att få tipsa MåBras läsare om viner som är lämpliga till den mat vi gör. Innan jag föreslår ett vin inhämtar jag också expertkunskaper och dessutom provsmakar jag själv för att kunna stå för mina val. Det är ett jätteroligt uppdrag!

  Nu har jag av förklarliga skäl inte hunnit testa detta vin än, men jag kanske återkommer när vinet finns att köpa på Systembolaget. Jag kan tänka mig att det kan passa bra till en pizza eller en härlig pastarätt. I senaste numret av MåBra har jag t ex gjort en chèvregratinerad ravioli som borde vara en jättefin smakkompis till Ciù Ciù. Uttalet ska förresten vara ”tjo, tjo”, ungefär som i atjo prosit utan a…

  ravioli-420x300

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar