Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Är bästa fettförbränningen med eller utan mat i magen?

  30 augusti 2016
  Doktor Michael Mosley visar i en studie att kvinnor får bättre fettförbränningseffekt om vi tränar efter att ha ätit medan det omvända gäller för män.

  Fresh vegetables and fruits

  Jag har just tittat på ett TV-program, Medicin med Mosley, där man efter att ha gjort jämförande studier, fastslår att kvinnor och män bör tänka lite olika för att få bästa fettförbränningseffekten av sin träning.

  Annons

  De allra flesta kvinnor har en högre andel kroppsfett än män, som istället är utrustade med en större muskelmassa. Orättvist – javisst men så är vi genetiskt byggda. Musklerna lagrar glykogen som är ett slags kolhydrat och alltså kan män klara sig ganska mycket längre på denna reserv än vad vi tjejer gör. Det här innebär att vår fettförbränning sätts i spel vid olika tidpunkter.

  Den studie som gjordes innebar att tjejer och killar fick träna före och efter frukost. De tränade och åt lika mycket och resultatet av studien visade att tjejer som åt INNAN träning förbrukade 22% mer fettmassa än de som åt EFTER träning. För killarna var resultatet omvänt…de som åt EFTER träning förbrukade 8 % mer fett. Det här betyder alltså att det är en fördel för oss tjejer att äta innan vi tränar, medan våra män gärna kan träna på tom mage.

  I samma program tar man upp hypen med supersmoothies och vår vilja att få i oss mängder av antioxidanter för att skydda kroppen mot fria radikaler. Den diskussionen tar jag upp i ett blogginlägg i morgon.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar