Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Änglavakt i backen…

  20 mars 2016

  …eller tack för vettig skyddsutrustning!

  Vår allra sista dag i Alperna kunde ha slutat riktigt illa. Jag var ju förkyld och funderade om jag verkligen skulle ge mig ut de sista timmarna innan hemresan, men vädret var fullständigt underbart så jag kunde bara inte låta bli. Strålande sol som värmde kroppen, men ändå kallt i snön som gav finfint före – det gick inte att motstå. Dessutom hade vi fått besök av en dotter till en av oss ”tjejer”. Ebba arbetar som skidlärare och hon hade gett oss några fina tips på hur vi ska bemästra backarna bättre och bli säkrare skidåkare.

  Annons

  Jag tyckte att jag började få kläm på carvingtekniken och ville gärna testa i de jämförelsevis ”snälla” backarna i Cervinia, så lördag morgon stod vi vid liften när de öppnade och begav oss upp mot 3500 meters höjd. Det kändes så ljuvligt att få åka i nypreparerade nerfarter – det är som att åka på randig manchester. Med långa sköna carvingsvängar började vi ta oss ner för den 18 km långa pisten, men så plötsligt hörde jag bara hur det fräste till bakom mig. Jag hann bara tänka att nu går det åt fanders – sen flög jag flera meter och landade med ett brak… Skidorna for åt ett håll medan jag tumlade runt och kasade vidare nerför backen som en klubbad säl.

  Mörbultad och omskakad men oerhört lättad att det bara var staven som blivit oanvändbar tackar jag min lyckliga stjärna att jag är utrustad med både hjälm och ryggsköld – utan dem hade detta äventyr kunnat sluta på sjukhus. SÅ – om du liksom jag gillar att åka skidor – satsa på ändamålsenliga skydd! Hur försiktig man än tycker att man själv är, så finns de folk med dåligt omdöme eller bristande kontroll som kan förorsaka olyckor.

  IMG_5147

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar