Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Allt man borde…

  11 november 2013

  I morse sken solen! Det var visserligen kyligt med frost här och där, men jag satte på mig ordentligt med kläder och bestämde mig för att promenera till jobbet. För att få lite underhållning satte jag som vanligt på mig hörlurarna och knäppte på en radiokanal. Jag brukar variera lite, men idag kände jag för lite poppig, blandad musik, så det blev Mix Megapol. Man blir lite less på reklaminslagen, och programledartugget kan kännas lite krystat ibland,men i morse fastnade jag verkligen för två vettiga ämnen mellan låtarna.

  Annons

  Det första handlade om allt vi säger att vi borde göra. Visst är det ett galet uttryck, som också speglar den obeslutsamhet vi ofta lever i. Jag säger att jag borde börja träna, jag borde gå på yoga varje vecka men ordet borde betyder ju bara att jag skaffar mig ett dåligt samvete eftersom det jag säger att jag borde betyder allt det jag inte gör. Jag borde ringa till Faster, jag borde gå och se den där filmen osv, osv.

  Visst har du också en massa ”borden”? Vilka kan du ändra till att istället bli ”ska” Jag ska ringa till Faster i kväll. På fredag ska jag gå på bio…

  Det är lite åt samma håll som när vi säger att vi ska försöka. Jag ska försöka gå ner 5 kg i vikt. Det är samma veliga borde-känsla i det eftersom jag nästan vet med mig att det inte kommer att gå som jag hade tänkt. Bättre då att säga att jag ska! Sätt ner foten och bestäm dig. Då har du större chans att lyckas!

  I går kväll satte jag ner min fot och gick på det första träningspasset på evigheter. Så skönt det var! Bara att bryta mönstret gjorde att det nu känns roligare att fortsätta, så nu blir det fler pass framöver och min kropp blir lite gladare!

  Det andra ämnet som togs upp under min promenad med radion i örat var den förfärliga tyfonen som har drabbat Filippinerna. Man berättade bl. a att det finns ett gemensamt konto där vi kan skänka en slant till dessa stackars drabbade människor och ge ett bidrag som i alla fall kan underlätta en smula om vi är tillräckligt många som hjälps åt. Det är så lätt att man tänker att man borde! göra något, men just idag tänkte jag att jag ska och jag fick ett direkt tips i radion. Messa ordet ”Tyfon” till 72900 så skänker du en hundralapp. Jag memorerade detta när jag vandrade genom staden och nu har jag gjort det jag tänkte – inte att jag borde, utan att jag ska! Gör det du också!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar