Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Äkta béarnaise gav ont i rumpan

  29 juli 2016

  Igår kväll hade vi vår sedvanliga sommarfest här i Byxelkrok. Vi är några vänner – tre syskonpar – som lärde känna varandra när vi gick i simskolan för sisådär 55 år sedan. Våra föräldrar träffades sedan här varje sommar och nu när ”di gamle” alla är borta, har vi ”unga” skapat en egen tradition med våra respektiven. Vi låter värdskapet vandra runt och det är verkligen riktigt trevligt.

  Annons

  Igår bjöds vi på perfekt grillad flankstek med squash och en härlig sallad. Värden hade dessutom lagat en äkta béarnaisesås och den var så himmelskt god att jag inte kunde motstå en rejäl slev… Och sen handplockade blåbär och hallon med glass!

  Lite sent blev det innan vi cyklade hemåt, så i morse kände vi att det behövdes lite motion i friska luften. Vi äntrade våra mountainbikes och cyklade den vackra kustvägen söderut för att vända genom skogen vid Böda Sand och sedan cykla på en smal stig upp till Trollskogen vid Norra udden.

  IMG_5805

  Jag har bott på denna ö i snart 60 somrar och aldrig cyklat denna väg. Det har väl aldrig fallit mig in att försöka ens, men nu har jag ju nån som manar på… J. Det var en upplevelse – så vackert och så roligt att cykla helt ensamma ute i skogen, men 3 timmar tog färden och hjälp, vad jag hade ont i rumpan när vi kom hem. Men gårdagens bra var definitivt förbrukad! Sen var det sagolikt att få hoppa i det 22-gradiga Kalmarsundsvattnet.

  IMG_5809 IMG_5807

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar