Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  9 kilo ner i vikt, men det syns inte…

  11 maj 2015

  Har precis hittat till denna peppiga blogg! Jag är en kvinna som är 180 cm lång, vägde 95 kilo och nu är nere på 86. En fitnessapp beräknade att min ultimata vikt var 73 kilo, men jag satsar hittills på 75. Det känns ju väldigt peppigt att ha gått ner nio kilo – men tycker inte alls att det syns på min kropp? Har jag gjort något tokigt? Tappat i muskler istället eller något? Har försökt att tänka på att jag inte är van vid det bara, men försöker jämföra med gamla bilder och tycker inte att jag ser nåt ändå.
  /Ellinor

  Annons

  Grattis till 9 tappade kilon, Ellinor! Du har för det första gjort en stor hälsovinst redan nu och jag tror faktiskt vad du än skriver att det syns att du gått ner i vikt. Men det kanske inte syns lika mycket på dig som på en kortare person där 9 kilo säkert kan betyda närmare två storlekar i kläder.

  Jag gissar att du ändå känner att dina kläder sitter lösare och troligen ser dina vänner som inte ser dig varje dag att det har hänt något. Du ser dig i spegeln dagligen och märker därför inte lika tydligt vad som sker med din kropp. Sen kan det också vara så att du har turen att gå ner lite överallt. En del tappar mycket i ansiktet, andra tappar mest på magen, men om det försvinner kilon jämnt fördelat syns det inte heller så tydligt till en början.

  Jag föreslår att du fortsätter på samma sätt som du startat och gläder dig åt att du är på rätt väg. Du behöver inte vara orolig att du gör fel om du äter varierat och rör på dig. Självklart är det allra bäst om du tränar på något sätt så att du bibehåller muskelmassa eller kanske tom ökar den. Nu skriver du inget om detta, men du vet säkert att dina muskler behöver regelbundna utmaningar likväl som att du behöver göra några pulshöjningar för att hålla konditionen i trim. Lycka till med dina återstående kilon!

  /Marie

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar