Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  5:2-pausen är över

  4 augusti 2014

  Hemkommen efter 5 fantastiska veckor på min paradis-ö – Öland!

  Första veckan blev en 6:1-vecka, men sedan har det blivit semester från ALLT! Ambitionen var att köra 6:1 hela sommaren, men det blev tji… Gäster, idogt golfspelande och det fantastiska vädret är bara dåliga ursäkter – jag valde helt enkelt att vila från alla måsten och bestämde mig för att ta konsekvensen i sinom tid. Detta innebär ändå inte att jag har vräkt i mig av allt som kommit i min väg, men jag har unnat mig att äta och dricka det jag har haft lust med och eftersom i stort sett varje dag inneburit någon form av motion, har jag varit lite grundsund i alla fall.

  Annons

  Det var ändå med lite bävan jag ställde mig på vågen i morse – hade räknat med att det kunde vara både 2 och tre kilo, men jag blev glatt överraskad att det bara var ett enda! Dock har allt satt sig på magen och bildat en muffinsring – det har säkert med åldern och hormonerna att göra, eller också är jag lite skengravid eftersom jag ska bli farmor i december ;-).

  magen

   

  Många jagar en platt mage och visst går det att göra mycket för att träna upp de muskler som håller in magen – nu tvivlar jag på att min någonsin kommer att bli helt platt som unga människor kan ha, men visst kan den hållas i någotsånär hyggligt skick med bra mat och träning. Sen får jag acceptera att jag inte är 25 år längre och vara glad att jag är frisk och tämligen hälsosam, även om jag pausar ibland.

   

  Men nu får det bli bättring på vanorna! Det går inte att låta det drälla iväg alltför länge – det mår varken kropp eller själ bra av. Idag är det halvfasta som gäller och i denna värme är man ju ändå mest törstig, så det känns inte alls besvärligt, mest skönt! Lunchen bestod av jordgubbar med kvarg – fräscht och gott och i kväll får det bli en stor sallad. Jag är så glad att jag hittat denna metod som passar mig så jättebra. Är du tveksam till om du vågar prova – läs min bok 5:2 för kvinnor eller bläddra bakåt bland mina blogginlägg eller gå in på 5:2-klubben och kolla. Där finns mängder av fakta, tips, recept och inspiration!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar